VYBRAT REGION
Zavřít mapu

V chladném sklepě jídlo zahřeje

BRNO – Do sklepa, který je součástí domu, chodí lidé většinou pro brambory, víno nebo uhlí. Pokud chce člověk něco popít a něčeho se najíst, může jít do sklepa vinného. Restaurace Sklep v brněnské ulici Úvoz je sice také v podzemí, ale tmu a chlad v ní kompenzuje velmi ochotná obsluha a také skvělé jídlo. Přesvědčil se o tom i testovací tým Brněnského Deníku Rovnost.

1.4.2007
SDÍLEJ:

Test restaurace Sklep BrnoFoto: DENÍK/Drahomír Stulír

Restaurace nemá na zdi domu, v němž sídlí, žádná okázalá světla ani výrazné reklamy. Pokud jde člověk rychleji, ani si jí nemusí všimnout.
Na lokál totiž upozorňuje jen malý vývěsní štít a dřevěná cedule informující o denní nabídce pokrmů. Dovnitř musí host po schodech, které nejsou prudké, ale může si být jistý, že dole nebude jediné okno.
Přestože některé sklepní prostory mají menší okénka těsně v úrovni chodníku, brněnská restaurace Sklep nemá ani ta.
V době testování restaurantu ukazoval venkovní teploměr příjemných šestnáct stupňů Celsia.
Uvnitř Sklepa bylo o poznání chladněji. Snad i kvůli klimatizaci, kterou ocení nekuřáci. Přestože je v lokále místo, kde si kuřák zapálit v žádném případě nemůže, milovníky cigaret kouř ne〜udusí. Odvětrání lokálu je totiž skutečně perfektní. Stejně tak dobré je rovněž řešení interiéru, který je prostorný.
Málo místa je jen na toaletách, které jsou tak uzoučké, že mohou dělat značný problém lidem korpulentnějších postav.

Prkno místo talířů

Ale zpátky k jídlu, kvůli kterému je test testem. Obsah jídelního listu je pestrý a kuchař si v něm pustil fantazii na „špacír“. Originální jsou hlavně názvy jídel, které v současné době kopíruje nejedna restaurace. Testovací tým vybírá kuřecí pyramidu s bramboráčky a vepřovou pannu na železe. Jelikož jsou členům týmu názvy záhadou, ptají se obsluhy, jak jídlo může vypadat na talíři. Servírka zřejmě nebyla v restauraci na první „šichtě“, a tak dopodrobna přiblížila, na co se může zákazník těšit.
Víc než půl hodiny se kuchař lopotil nad objednanými pokrmy, ale výsledek stál za to. Obě jídla jsou servírována na dřevěném prkénku o rozměrech většího poznámkového bloku. Každý kousek na něm je ale bezezbytku využitý. Uprostřed kouřící jídlo, okolo nakrájená zelenina.

Půlkilová pyramida

Na kuřecí pyramidu byl testovací tým obzvlášť zvědavý. Už kvůli tomu, že podle jídelního lístku má mít porce bezmála půl kilogramu. Základ pyramidy tvořil bramborák, na něm byly kuřecí kousky, pak menší bramboráček, na tom zase kousky masa, a vše kuchař přelil hutnou sýrovou omáčkou. V bramboráku bylo všech ingrediencí tak akorát. Chuť tradiční pochoutky proto nekazila plná hrst majoránky ani moc soli. Kousky masa z kuřecích prsou připravil kuchař na grilu, což zvýraznilo chuť.
Panna na železe se skládala z jemně grilovaných vepřových panenek napíchnutých na nerezové jehle. Ledaskdo by řekl, že je to jen obyčejný špíz nebo ražniči, ale to by se hodně zmýlil. Na jehle se totiž nacházelo jen libové a čerstvé maso, které nebylo nad grilem dlouho. Nechalo si tak v sobě šťávu a mlsné jazýčky členů testovacího týmu si na vybrané pochoutce mohly jen smlsnout

Autor: Pavel Mokrý

1.4.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

annonce-logo

Nabídky práce

+ Podat inzerát

Zákaznický servis - Zákaznický servis Pracovníci v zákaznických 15 000 Kč

Pracovníci v zákaznických kontaktních centrech. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Požadované dovednosti: Znalost anglického jazyka na komunikativní úrovni. Velkou výhodou je znalost dalšího jazyka na úrovni rodilého mluvčího., Poznámka k volnému místu: , zájemci nechť se hlásí na: gabriela.manova@kiwi.com, , Souhlas zaměstnavatele se zaměstnaneckými kartami. Pracoviště: Kiwi.com s.r.o.- palachovo nám., Palachovo náměstí, č.p. 726, 625 00 Brno 25. Informace: Gabriela Manová, +420 725 564 099.

Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 12 200 Kč

Pomocní pracovníci v rostlinné výrobě KRÁTKODOBÉ ZAMĚSTNÁNÍ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 12200 kč. Volných pracovních míst: 3. Poznámka: Předem si telefonicky domluvit schůzku - ÚT od 8:00-11:00hod.. Pracoviště: Mkh komora s.r.o. - ráječek, Ráječek, č.p. 181, 620 00 Brno 20. Informace: Mykhailo Mishkovskyi, +420 774 719 299.

Výroba - Výroba Obsluha strojů 28 000 Kč

Obsluha strojů na výrobu a zpracování výrobků z plastu Obsluha výrobní linky. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 28000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: První kontakt telefonicky nebo e-mailem, Pozice je pouze pro osoby nemající problémy se zády a kyčlemi - z důvodu zvedání těžkých břemen o hmotnosti 25kg a více". , Upřesňující informace:, " Seřizování a obsluha stroje na výrobu bublinkové fólie, " Práce ve směnném provozu (12hodinové směny - denní/noční; pondělí až pátek), " Technické zkušenosti výhodou , " Fyzická zdatnost, manuální zručnost, " Po skončení doby určité na 1 rok, prodloužení na dobu neurčitou, Nabízíme: stravenky. Pracoviště: Tart, s.r.o., Vinohradská, č.p. 366, 618 00 Brno 18. Informace: Jana Bartoňová, +420 548 129 473.

Řemeslné práce - Řemeslné práce Ostatní řemeslní pracovníci a 14 300 Kč

Výrobci a opraváři obuvi ŠIČ / ŠIČKA OBUVNICKÝCH SVRŠKŮ. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 14300 kč. Volných pracovních míst: 12. Poznámka: První kontakt e-mailem, telefonicky nebo osobně: Hrušovany u Brna; denně 07:00 - 12:00 po telefonické domluvě., Zaměstnanecké výhody: 5 týdnů dovolené, stravenky, příspěvek na penzijní připojištění, Místo výkonu práce: Jiřího z Poděbrad 26; 664 62 Hrušovany u Brna, Souhlas zaměstnavatele se zaměstnaneckou kartou.. Pracoviště: Josef seibel, s.r.o., Jiřího z Poděbrad, č.p. 26, 664 62 Hrušovany u Brna. Informace: Konštancia Průdková, +420 547 104 131.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pavel Halouska zastoupí v brance Dušana Melichárka

Jednička má stopku. Do brány proti Dukle musí klidný rybář Halouska

Videosouhrn 26. dubna 2018

Fenol zabil člověka a umírající stromy se snaží zachovat rod: videa dne

Lidé poletí s ptáky a dotknou se ledních medvědů. Ve virtuální zoo v centru Brna

Brno - Putovat se lvy africkou divočinou, plavat s rybami v mořských hlubinách, letět přes kontinent s tažnými ptáky a přitom být stále v centru Brna. Nemožné? Podle plánů brněnské zoo ne.

V moderních sklenících denně posbírají šest tun rajčat. Druhý den jsou v obchodě

Velké Němčice – Doba, kdy se malá cherry rajčata trhala ještě zelená a jejich cesta k zákazníkům z Břeclavska trvala až dva týdny, zdá se, ustupuje. Ve dvou obřích moderních sklenících firmy Agro Maryša mezi Hustopečemi a Velkými Němčicemi jsou rychlejší. „Rajčata míří do obchodů někdy už druhý den po sběru,“ tvrdí vedoucí skleníků Josef Karpíšek.

Židlochovice plné židlí. Výstava připomíná přezdívku a oslavuje vznik republiky

Židlochovice - Na chodníku, na stěně nebo ve vysoké trávě narazí lidé na náhodných místech v Židlochovicích na Brněnsku na židle. Ačkoli tyto kusy nábytku na první pohled vypadají jako běžné vybavení domácnosti, jsou součástí výstavy Mě100 židlí, kterou se rozhodli zástupci Židlochovic uspořádat jako součást oslav stého výročí založení Československa. Výstava také odkazuje na přezdívku Židle, kterou Moravané město zkráceně označují.

Bizoní stádo se rozrostlo o samičku. Chovatelé jí dali jméno Kotletka

Brno - Celkem šest bizonů mohou lidé nově vidět ve výběhu bizonů v brněnské zoo. Minulý týden samice Inez porodila mládě. Chovatelé mu vybrali netradiční jméno.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT