Na takové pozvání Hron čekal několik let, dostal ho jako vůbec první český bojovník. „Jsem natěšený. Glory lze v našem sportu přirovnat k fotbalové Lize mistrů či hokejové NHL. Půjde o nejdůležitější zápas za poslední roky, který mě může posunout jinam," hlásí ze Záhřebu dvaatřicetiletý bijec Muay Thai Brno.

Když na turnaji v Chorvatsku s názvem Glory 14 uspěje, čekají ho souboje s nejlepšími zápasníky světa. „Nejlepší bude vyhrát, ale hlavně musí být duel atraktivní. Platí nás za show, aby lidé viděli pořádnou bitvu. Oba se budeme snažit o knockout a věřím, že budu rychlejší," směje se Hron.

Původně se měl utkat s domácí vycházející hvězdou Dinem Beloševičem, který se údajně zranil. Místo něj narazí Hron na obrovitého Kroubu původem z Pobřeží Slonoviny, jehož před rokem porazil v Žilině přesvědčivě 3:0 na body. „Mám teď určitě lepšího soupeře, což mě vybičuje k lepšímu výkonu," povídá evropský i světový šampion.

Brněnský „Chřestýš" je o šest centimetrů menší a téměř dvacet kilogramů lehčí než osmadvacetiletý Krouba. Díky své pohyblivosti jej v Žilině přetlačil hlavně ve druhém a třetím kole. „Jak zaútočí, musím do něj hned jít a co nejvíc tlačit. Nesmím ho nechat zastavit, aby se nadechl," zná recept Hron. „Má dobrou přední ruku, hlavně musím ustát první kolo," podotýká.

Český thajboxer neprohrál od září 2011 a svou sérii se proti Kroubovi s přezdívkou King Kong pokusí natáhnout už na jedenáct vítězství v řadě. „S jeho výškou nemá smysl kopat na hlavu. Trochu mu padá přední ruka, zkusím mu jít na bradu a odkrývá žebra," říká.

V Záhřebu jej podpoří i fanoušci z Brna. „Jejich podpory si moc vážím a věřím, že je nezklamu," dodává.