1. VETERÁN ZBÝŠOV

Kdy? sobota 7-12 hodin

Kde? areál stadionu ve Zbýšově

Už posedmé Zbýšov na Brněnsku přivítá automobilové i motocyklové veterány. „Letos se zaměříme hlavně na motorky typu Čezeta z let 1946 až 1953. Vystavíme i další veterány. Nejstarší kusy pocházejí z roku 1925," slíbil pořadatel Jiří Urbánek. Součástí výstavy bude také burza. „Prodejci nabídnou náhradní díly k starým typům aut a motorek," dodal Urbánek.

2. OVENÁLIE

Kdy? sobota 10.00 až neděle 15.30.

Kde? Přírodní areál ve Zlobicích u Malhostovic na Brněnsku

Milovníci domácích zvířat mohou o víkendu navštívit Ovenálie ve Zlobicích. Kromě bohatého programu chovatelé vystaví své ovce a kozy. Návštěvníky potěší ukázky výroby kozího a ovčího sýra, stříhání ovcí nebo zpracování jehněčího masa. To zájemci mohou i ochutnat. Organizátoři připravili soutěže ve vaření kotlíkového guláše a v pojídání halušek. Program organizátoři přichystali i pro děti, které se naučí například zpracovávat vlnu či drátkovat. V neděli vystoupí cimbálová muzika Majerán.

3. DECADANCE BALL

Kdy? sobota 20.00 - 24.00

Kde? Kabinet múz v Brně

Pole dance je směsice gymnastických prvků, akrobacie a tance, které tanečnice předvádějí na tyči. V Brně se v sobotu koná přehlídka tohoto sportu Decadance Ball. „Jedna z vystupujících tanečnic skončila na mistrovství světa v pole dance na sedmém místě," řekla pořadatelka akce a tanečnice Jana Kozlová. Lidé uvidí i žačky z kurzů studia Decadance. „Chtějí ukázat lidem, co se naučily. Některé z nich tancují jen deset měsíců," sdělila Kozlová. Vstupné na akci je dvě stě korun.