1. OPEN SPACE MARKET

Kdy? pátek 14.00 - neděle 17.00

Kde? Místodržitelský palác, Brno

Výstavní prostory Místodržitelského paláce v centru Brna se otevřou českým a slovenským designérům, aby návštěvníkům prezentovali své originální výrobky. „Akci doplní taneční i hudební vystoupení a večerní koncerty projektu Jaro na nádvoří," uvedla pořadatelka Kateřina Hanko Pletichová.

2. HASIČI NEJEN DŘINA

Kdy? sobota 9.00

Kde? Šlapanice

Na zítřejší ukázky hasičské techniky, skákací hrad nebo trenažér formule jedna se mohou těšit návštěvníci parku v Riegrově ulici ve Šlapanicích na Brněnsku. Uskuteční se tam už čtvrtý ročník Dne s hasiči. Vstup na akci je zdarma, zakončí ji od osmi hodin večer letní noc s kapelami Vyprahlo rock a Motoband.

3. ŘEZBÁŘSKÉ SYMPÓZIUM

Kdy? sobota 9.00

Kde? Rajhradice

Výtvory uměleckých řezbářů na téma zrození života spatří zítra celý den návštěvníci řezbářského sympózia v Rajhradicích na Brněnsku. „Umělci u nás tvoří od začátku června. Akce se účastní pět řezbářů, kteří výtvory dokončí zítra. V pět hodin odpoledne akci ukončíme vernisáží jejich děl," sdělil starosta Rajhradic Luboš Přichystal. Lidé spatří výtvory řezbářů z České republiky, Litvy, Lotyšska a Itálie v areálu rajhradické radnice.

4. BRNĚNSKÝ FOTOMARATON

Kdy? sobota 9.00 19.00

Kde? Brno

Těm, které baví fotografovat, je určená soutěž nazvaná 1. brněnský fotomaraton. Úkolem je za pět hodin vyfotit sérii snímků na témata, která se dozvědí před začátkem. Startovné je sto korun, lidé vyhrají třeba fotoaparát nebo knihy pro fotografy. Registrace je od devíti do jedenácti hodin dopoledne v sídle pořadatelské firmy Zoner software v ulici Nové sady. Vyhlášení výsledků začne v šest večer.