Show má název Možná přijde i Tonda Blaník. Většinou mladí lidé v přeplněném kinosále netrpělivě očekávají začátek debaty s několika osobnostmi o problémech Brňanů. Vede ji moderátorka internetového projektu DVTV Daniela Drtinová, která má vedle sebe třeba náměstka brněnského primátora Matěje Hollana, komentátora Jindřicha Šídla nebo rektora Masarykovy univerzity v Brně Mikuláše Beka.

Přišla si je poslechnout i studentka Kristýna Svrdlinová. „Seriál sleduji pravidelně. Jsem tady také kvůli zajímavým hostům. Těším se třeba na komentátora Jindřicha Šídla, jsem ale zvědavá i na výstup Matěje Hollana," říká studentka.

Současného náměstka primátora se dočká hned na začátku show. Tu spestřuje krátký spot, ve kterém Tonda Blaník mluví do telefonu právě s Hollanem o brněnském hlavním nádraží. „Musíme ho přesunout," říká Blaník Hollanovi. Celá scéna končí slovy, za něž si pražský seriálový lobbista vysluhuje potlesk v celém sále. „Žít Brno? Radši chcípnu v Praze," ulevuje si Blaník.

Vzápětí se na scéně objevují Hollan a také bývalý náměstek primátora Robert Kotzian. Společně se věnují znovu i nádraží. „Především potřebujeme brněnský železniční uzel přestavět tak, aby měl dostatečnou kapacitu. Poptávka již dnes převyšuje nabídku železniční kapacity. Jedné variantě se říká Petrov a druhé varianta Řeka. Ten, kdo rozhodne, bude ministerstvo dopravy," uvádí Kotzian. Doplňuje pak, že on sám by volil variantu Řeka.

Lidé mají možnost se ptát. Najvětší potlesk si vysluhuje otázka, jestli má náměstek Hollan i jiné košile, než jen růžové. „Mám tři. Růžovou, puntíčkovanou a černou," vtipkuje Hollan.

Návštěvníci show mohou díky rozhovoru se scénáristou satirického seriálu Tomášem Hodanem nahlédnout i pod pokličku tvorby jednotlivých dílů. Dozvídají se od něj, že Tonda Blaník vznikl jako karikatura několika známých osobností. „V příbězích, které Blaník v seriálu řeší, vycházíme ze známých mediálních kauz. Lidé pak přesně vědí, o čem je řeč. Zdrojem jsou pro nás novinové články," vysvětluje Hodan. Když se neděje nic aktuálního, pracuje na dílech s nadčasovými tématy. „Dost dlouho jsme točili o tunelu Blanka. Říkali jsme si, že toto téma tak brzo nevyschne. Už vyschlo," konstatuje scénárista.

Publiku v sále se na pódiu dále představují také právnička Ligy lidských práv Zuzana Candigliota, dokumentaristka Kamila Zlatušková anebo rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek. Baví se spolu i o celostátních sporných otázkách. Například o inkluzi. „Věřím, že spousta záležitostí je v kompetenci měst. Třeba bude Brno městem, které ukáže, že inkluze je možná," říká například Zlatušková. Show pokračuje a nabízí další porce dílů ze satirického seriálu.