Přestože tento titul získal díky největší studentské akci, na párty příliš často nechodí. „Nejsem vymetač klubů. Chodím do nich jednou za týden nebo čtrnáct dní," říká.

Pětadvacetiletý rodák z malé vesnice Pěnčín u Prostějova studuje v Brně ekonomiku a management na Mendelově univerzitě. Domů se ale pořád vrací. Naposledy minulý víkend, kdy místní uklízeli trosky vyhořelé hospody. „Byla to smutná věc. Všichni se na vesnici mezi sebou známe, tak jsme pomohli hasič nehasič," vzpomíná.

Už několik let jezdí jako dobrovolný hasič na týmové soutěže. Zasahoval také u několika požárů. „Většinou jsme ale jen měli udržet dál zvědavce, aby se někdo nezranil. Profesionální hasiči dorazí vždycky brzy," vysvětluje.

Se získáním majestátního titulu mu pomohla jeho královská družina. Tvořilo ji deset kamarádů, kteří mu pomáhali s propagací a získáváním hlasů. „Brzy se to ale rozrostlo o spoustu dalších lidí. Důležité je znát lidi a aby lidé znali vás," popisuje cestu k úspěchu Studený.

Na Majáles se podíval už loni. Přesun akce z areálu Hněvkovského na výstaviště si chválí. „Mám alergii na prach a loni mě to dost obtěžovalo," říká Studený. Mladý král už studia na vysoké škole dokončuje. „Jen dodělám diplomovou práci a státnice," říká. Ve volném čase rád hraje deskové hry. „Nejraději mám ty náročnější, s intrikami. Člověk to musí hrát na více stran," svěřuje se Studený. V běžném životě se však podle svých slov jako intrikán nechová. „Snažím se jednat slušně a upřímně," dodává.

JIŘÍ HANÁK