„Něco podobného jsem už viděla na dovolené v Asii. Tolik tuňáků tam však rozhodně nebylo. Ochutnala jsem už tataki z tuňáka, které sama dělám trochu jinak. Po dnešku vím, jak pro příště vylepšit svoji techniku," řekla pětapadesátiletá návštěvnice.

Tuňákové filety si následně vzali do péče kuchaři z renomovaných brněnských restaurací. „Tuňák je Rolls Royce mezi rybami. Jeho úprava by neměla trvat moc dlouho. Tato ryba by měla být tak akorát propečená, spíš do syrova. Když ji uděláte moc, tak promrháte její potenciál," řekl třicetiletý kuchař Martin Čech, který pracuje pro Ocean48.

Návštěvníci si mohli rybu nejen ochutnat, ale mnohé se o ní i dozvěděli. Třeba, že se chytá na speciální udici.

Na akci dorazily davy. „Zájem lidí byl větší, než jsme očekávali. Nakonec jich dorazilo kolem tří tisíc. Nápor ovšem zvládáme, protože surovin je víc než dost," ubezpečil zájemce organizátor akce a majitel společnosti Ocean48 Martin Baráček.

MICHAL KIRŠ