Předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková očekává, že sourozenci v nové rodině zůstanou nastálo. „Seznamování šlo lépe než jsme očekávali. Jsem přesvědčená, že děti konečně našly nový domov,“ uvedla Vodičková. Doplnila, že manželé mají ještě starší dceru, která s nimi už nežije.

Sourozenci se svými novým rodiči vyrazili na sjezdovku a naučili se lyžovat. „Dominik má také výborný prospěch. Ze školy nosí samé jedničky,“ přiblížila jedna z pracovnic kroměřížského Chovánku, kde děti před nastěhováním do nové rodiny žily. Žena si nepřála zveřejnit své jméno.

O výchovu dětí měl již v minulosti zájem jiný manželský pár. Odradilo je chování Dominikovy sestry, která se chtěla setkávat se svými biologickými rodiči. Její zájem podle Vodičkové pominul.

Dominikovy vlastní rodiče poslal soud do vezení. Matku na šest let, otec dostal ještě o půl roku tvrdší trest. Podle obžaloby chlapce týrali. „Bili syna rukou i páskem. Způsobili mu tak řadu modřin, odřenin i jizev,“ uvedl v červenci v rozsudku soudce městského soudu Josef Tatíček.