Se svým žlutočerveným trabantem z konce sedmdesátých let a dcerou přijel z Velkého Meziřící i Ondřej Krejčí. „Trabanta, se kterým jsem přijel, jsem koupil asi za tisíc korun před zhruba šesti lety jako vrak. Už za tři týdny ale mohl jezdit,“ chlubí se.

Není to ale jediné auto, které doma Krejčí má. „Druhého trabanta mám asi deset let a devět roků se ho snažím opravit. Předchozí majitel mi ho prodával se slzou v oku a musel jsem mu slíbit, že ho zachovám pokud možno v původním stavu,“ směje se muž.

Spanilá jízda veteránů přijela k muzeu letos poprvé. „Také tady máme asi padesát vozů, tak se na ně ze srazu přijeli podívat. Návštěvníci tady mohou vidět nejen trabanty, ale i wartburgy a třeba i barkas,“ říká za muzeum Lukáš Fajtl.

Vidět unikátní auta lidé u muzea občas mohou. Letošní setkání je však vyjímečné. „Sraz, kde by převážnou většinu tvořily trabanty, tu ale letos máme poprvé," dodává.

Nedvědici na Brněnsku od čtvrtka ovládly Slavnosti Pernštejnského panství, které si každoročně vychutnávají tisíce lidí. Letos je přivítal kat i rytíři.
Rytířský turnaj na Pernštejně ovládla žena. Kat Drobek na hradě mučil i děti