Právě s curlingem souvisela i první beseda, kterou mohli zájemci okolo jedenácté hodiny navštívit v zóně Deníku. Hostem byl kapitán české curlingové reprezentace Jiří Snítil. „Zájem o tento sport se zvedá. Lidi to baví. Culring stojí za to a na olympijském festivalu to je vidět. Návštěvnost curlingových drah je vysoká a jsme za to moc rádi,“ pochvaluje si.

Okolo půl jedné se lidě v zóně Deníku mohli potkat s dalším speciálním hostem. Přišla zlatá medailistka ve skifu z letních olympijských her v Londýně 2012 Miroslava Topinková Knapková. S oběma hosty si fanoušci mohli pořídit památeční fotku na titulní stranu Deníku, kterou si poté odnesli domů.

Olympijský park na brněnském výstavišti.
Den první: návštěvníky Olympijského festivalu lákal skeleton i curling

Program na Olympijském festivalu se nenesl jen v duchu sledování vrcholových sportovců. Před polednem vystoupily na pódiu uvnitř pavilonu Z skokanky přes švihadlo ze základní školy Doloplazy u Olomouce. „Přijeli jsme podpořit naší dceru, která před chvílí vystupovala,“ pyšnil se Luboš Masař

Od dvanácti hodin se před promítacím plátnem v pavilonu Z utvořil dav fanoušků. Všichni přišli podpořit biatlonistku Veroniku Vítkovou. Mezi nimi byl i Marek Ivančok z Bučovic. „Je to tu super. Určitě budeme hodně fandit. Těším se ale až na rychlobruslení s Martinou Sáblíkovou. Na festivalu mě překvapil mě curling. Z toho co jsem viděl tak je to asi docela těžké,“ řekl.

Olympijský festival přilákal i brňanku Michaelu Alexovou. Na výstaviště dorazila s celou rodinou. „Moc nás to baví. Náš syn vyzkoušel umělou sjezdovku a venkovní florbalové hřiště,“ sdělila.

Socha Leoše Janáčka na Moravském náměstí v Brně.
Nový web provede lidi po stopách skladatele Leoše Janáčka

PETR UHLÍŘ