Nechybělo ani poražené prase visící na hácích z takzvané trojnožky. „Chudák prasátko, je mi ho moc líto," tvrdí dívka. Za chvíli si ale už pochutnává na čerstvých škvarcích. „Táta říkal, že ho to nebolelo. A škvarky mi moc chutnají," pochvaluje si.
Na vepřových specialitách si pochutnávají i další návštěvníci akce. „Jitrnice mají skvělé. Měl jsem také ovar a zabíjačkovou polévku. Teď si budu muset vystát frontu na čerstvé maso. Chci se předzásobit, abych ho v týdnu nemusel kupovat někde v supermarketu. K masu, které nabízejí řetězce, nemám důvěru," tvrdí například František Voldán, který žije v nedalekých brněnských Žabovřeskách.
Atmosférou mu akce připomíná výjevy z obrazů Josefa Lady. „Především prase na trojnožce a řezníci zatápějící pod kotlem nebo vytahující klobásky a maso z udírny jsou přesně jak z nějaké jeho ilustrace," zamýšlí se.
U několika stánků se po celou dobu trvání akce tvoří fronty. Stovky návštěvníků od nich odcházejí spokojení. „Měla jsem strach, že tu budou mít menší výběr. Ale nakonec mi spíš vadí, že toho měli moc. Utratila jsem tady totiž více než pět set korun," usmívá se například Jaroslava Kaprálová, která si kromě čerstvého masa odnáší i dršťkovou a zabíjačkovou polévku, několik druhů klobás, sádlo nebo škvarky.
Za celý den akci podle organizátorů navštívila více než tisícovka lidí.