Text písničky podle jejích slov vznikl velmi rychle. „Na světě byl během hodiny. Jednoduše to šlo samo. Dojmy, pocity z online výuky, potřeba se z toho všeho, co nastalo, vypsat. Hudba a verše jsou pro mě formou ventilace,“ vypráví autorka chytlavého textu melodické písničky.

Videoklip doplňují perličky v podobě reálných výroků učitelů, které si během distanční výuky sami natočili. „Děcka, toto snad nemyslíte vážně!“ ozývá se například jedna z učitelek.

Zdroj: youtube

Druhá zase doplňuje, že zvířátka tentokrát až na konec! „Zrovna tato hláška pochází z pedagogické porady. Čas od času se nám totiž stávalo, že v pozadí zaštěkal pes nebo před kamerou proběhla kočka,“ vysvětluje ředitelka školy Ivana Matějíčková.

Nápad se zalíbil většině učitelů. „S kolegyní jsme upravili pár veršů, text jsme nechaly kolovat mezi kolegy, a ti se ochotně připojili,“ popisuje učitelka Pláteníková.

Zděný historický most ze 17. století v Portz Insel i informační tabule poničil zatím neznámý vandal.
Sprejer zničil most za pětatřicet milionů, pátrá po něm policie

Nejprve vznikl playback. „Učitelé, kteří chtěli, si nasadili sluchátka a nazpívali celou písničku bez hudby. Přitom se pochopitelně natáčeli. Svoji nahrávku pak vložili do složky a z jejích hlasů jsme nechali videoklip v hustopečské televizi sestříhat,“ přibližuje ředitelka Matějíčková.

A proč zrovna Nonstop? „Napadlo mě to vlastně okamžitě. Nejspíš je to tím, že mi připadalo, že téměř tolik času, tedy nonstop času, u počítače denně tráví mnoho z nás, dětí i rodičů. Šlo o okamžitý impuls,“ říká Pláteníková.

V natáčení klipů ostatně nejsou učitelé a žáci Základní školy Nádražní žádnými nováčky. „Již několikrát jsme klipy natáčeli, ale jen s dětmi v rámci kroužku sborového zpěvu, nebo při naší účasti v mezinárodním projektu Schoolvision, kde soutěží klipy školních týmů z celé Evropy.  Někdy točíme amatérsky sami, někdy nám pomáhá Hustopečská televize, za což moc děkujeme. Každopádně co se klipu učitelů týče, je tu tým lidí, kteří mají chuť podpořit své žáky i sebe navzájem. Žáci i rodiče jsou nadšení, hudba a klip rozveselí. A to byl cíl,“ doplňuje ještě učitelka Ivana Brabcová.

Břeclavský duchovní Josef Ondráček se největší měrou zasloužil o výstavbu kostela svatého Václava.
Břeclav zasáhla náhlá smrt duchovního. Zasloužil se o stavbu unikátního kostela

Odezva lidí překvapila i ředitelku školy. „Nečekali jsme, že se klip tak zalíbí. Točili jsme ho spíš jen pro sebe, a on už si zatím žije svým životem,“ usmívá se Matějíčková, která ještě řeší autorská práva.