Tradice hodů v městské části je dlouhá. "Na nějaký čas ovšem upadla. V posledních pěti letech jsme ji ale obnovili, letos nás v průvodu jde šestnáct krojovaných párů, což je velký úspěch," řekla organizátorka akce Klára Ondrová. Pro letošní rok byla hlavní stárkou a stejně jako zbytek chasy na hody oblékla novolískovecký kroj.

Místní chasa se na hody připravovala čtvrt roku, kdy se scházela kvůli tanečním nácvikům. "Každá stárka má také připravené koláče, do průvodu i na večerní taneční zábavu," zmínila Ondrová.

Novolískovecké hody začaly již v pátek večer, v sobotu pokračovaly krojovaným průvodem městskou částí se dvěma tanečními zastávkami a veselí večer završily oficiální předání hodových práv a taneční zábava.

Právě večerní program je nejoblíbenější část hodů pro Patrika Malára ze Starého Lískovce, který na novolískovecké hody přišel podpořit krojovaného kamaráda. "Na hody do Nového Lískovce chodím pravidelně. Podobné akce a tradice by se měly podporovat, je škoda že se nezapojuje a netancuje v krojích více mladých," poznamenal muž.