„Čtyři laboratoře budou sloužit přibližně čtyř set studentům a také věděckým pracovníkům. Budovy jsme už předali firmě Unistav, která prostory zrekonstruuje,“ uvedl mluvčí univerzity Pavel Pazdera.

Na stavební práce získala škola dotace. Pětaosmdesát procent zaplatí z evropských peněz, zbytek z příspěvku od ministerstva obrany. „Opravíme také vytápění nové kotelny, odvodníme zdivo, kanalizaci a záchody,“ doplnil ještě Pazdera. Začátek projektu univerzita odstartovala už před rokem. „Zavalila nás ale administrativa. Proto jsme opravu prostor zahájili až letos v dubnu,“ vysvětlil Pazdera.

Rekonstrukce výuku na univerzitě neomezí. „Opravíme prostory v prvních patrech. V ostatních učebnách se studenti mohou učit,“ přiblížil hlavní stavbyvedoucí Dalibor Weigel z firmy Unistav, která vyhrála na stavbu výběrové řízení.

Prohlásil, že na budovách se musí udělat také nové rozvody elektřiny, podlahy a omítky na stěnách. To, že se jedná o rekonstrukci laboratoří práce podle Weigela nijak neovlivní. „Oproti ostatním místnostem nevyžadují speciální stavební úpravy,“ dodal ještě k opravě Weigel.