Kvintet na koncertě zazpívá písně z různých časových období, aby upozornil na jejich podobnost. „Zazní skladby anglických renesančních skladatelů, jako je Morley nebo Wilbye v konfrontaci se současnou hudbou, jako je Sting, Ozzy Osbourne, nebo Genesis," popsala mluvčí Masarykovy univerzity Tereza Fojtová.

Univerzita se však současně chystá už na oslavy stého výročí školy. „Vytváříme organizační týmy z celé univerzity a také počítáme se zapojením některých významných osobností," uvedla Fojtová.

K jubilejnímu výročí už také připravují program. „V den výročí slavnostně zasedne Vědecká rada univerzity, rok pak zakončí Reprezentační ples," oznámila dvě stěžejní události roku mluvčí univerzity. Podle rektora Mikuláše Beka se za téměř sto let poslání školy nezměnilo. „Má šířit poznání a pomáhat lidem používat lépe vlastní rozum," řekl Bek.

Masarykova univerzita vznikla 28. ledna 1919, jako druhá v Československu. V té době měla pouze čtyři fakulty – právnickou, lékařskou, přírodovědeckou a filozofickou. Od té doby přibylo dalších pět. Na škole dnes studuje přes dvacet tisíc studentů.

EVA BÁRTOVÁ