Přísun peněz na opravy vítá třeba Roman Hloušek z Žabovřesk. „Jsem rád, že v kulturním domě Rubín přibude vzduchotechnika, aspoň bude na koncertech lepší vzduch. A Kino Lucerna je jedno z mála, které přežilo multikina, takže jsem rád, že ji opraví,“ uvedl. Žabovřesky v příštím roce dostanou na opravy obou budov celkem tři miliony korun.

Nejvíce peněz získala městská část Brno-střed, která dostane peníze na celkem čtyři projekty. „V prostoru mezi ulicemi Výstavní a Veletržní chystáme posezení pod stromy s kavárnou. Připravujeme také úpravu cest v parku na Kraví hoře, které nahradí vyšlapané chodníky,“ popsal starosta Brna-středu Martin Landa. Současně opraví hokejovou halu v ulici Úvoz a klub Leitnerova.

S využitím peněz nesouhlasí například Dominika Jurášová z Brna-středu. „Myslím, že by se peníze daly využít smysluplněji, třeba na zastřešení zastávek,“ sdělila.

Téměř sedm milionů získají v příštím roce od magistrátu také městská část Brno-sever. „Postavíme hřiště pro volnočasové aktivity mládeže v ulici Marie Majerové. Součástí hřiště bude i překážková dráha pro inline brusle,“ zmínil tamní starosta Martin Maleček. Stavba má stát přes čtyři miliony korun. Za další necelé tři miliony upraví zástupci městské části park Marie Restituty.

Brněnský primátor Petr Vokřál. Ilustrační foto.
Podvedli nás, zlobí se nájemníci. Směnu domů za pozemky zastupitelé neprojednali



Lidé v Jundrově se v příštím roce mohou těšit na bezbariérovou zastávku s atypickým přístřeškem. „Chceme také postavit schody do vody a upravit nábřeží u mostu Veslařská, aby tam lidé mohli příjemně trávit čas,“ popsala jundrovská starostka Ivana Fajnorová.

Dlouho očekávanou opravu zastávky Kluchova chystají v Novém Lískovci. Od města na ni dostanou čtyři miliony. „Zastávka má krátkou nástupní hranu, takže kloubový trolejbus, který tam jezdí, zastavuje v ústí ulice Kluchova nebo u travnatého břehu. Lidé tam nemohou bezpečně vystupovat. Navíc je tam nebezpečný i přechod pro chodce,“ zdůraznila starostka Jana Drápalová. Přestavby by neměly zpomalit provoz v ulici, proto je podle Drápalové plánují na léto. V příštím roce postaví také komunitní centrum Oblá.

Žádosti o peníze na projekty podávali zástupci městských částí do poloviny letošního srpna. „Městským částem je poskytneme až po předložení smluvní dokumentace k jednotlivým akcím,“ konstatoval mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

Vizualizace nové podoby Centra volného času Bystrouška.
Centrum Bystrouška se dočká nové budovy. Získá i tělocvičnu