Lidé si prohlédnou večerní město z šedesátimetrové výšky každou prázdninovou sobotu. „Za dobrého počasí je vidět téměř celé město. Obzvláště krásně vypadá při hře večerního osvětlení," informovala mluvčí turistického informačního centra Alexandra Voňková.

Na večerní pozorování mohou zájemci přijít od šesti hodin večer, věž se uzavře o půl jedenácté večer. „Poslední vstup je v deset hodin," upozornila Voňková.

Dospělí za výhled zaplatí padesát korun, děti, studenti a důchodci polovinu. Na věži se mohou vystřídat maximálně dvacetičlenné skupiny. „Na věži jsem zatím byla jenom za dne a výhled je to nádherný. Zajímal by mě pohled i na noční Brno. Škoda jen, že si někdo, kdo v Brně žije celý život, nemůže prohlédnout své město bezplatně," posteskla si Brňanka Libuše Pavlíková.

Kdo chce dohlédnout dál než za hranice města, může se vypravit na brněnskou hvězdárnu. S astronomickými dalekohledy s průměrem objektivu až pětatřicet centimetrů, uvidí Brňané začátkem měsíce obzvláště dobře například Saturn i s jeho několika měsíci, nebo srpek dorůstajícího Měsíce.