Za výsledným klipem, který vypráví příběh studenta brněnské techniky, jsou dva měsíce práce. Autoři se snažili vtipně vylíčit, jak se z divného kluka s láskou k počítačům stal díky univerzitě úspěšný podnikatel s hezkou přítelkyní. „Se scenáristy jsme nosili po kapsách zápisníky a kdykoliv nás něco napadlo, hned jsme si to napsali," vzpomíná.

Když se pak všechny vtipné nápady tvůrci snažili spojit dohromady, vypadalo to podle jedenatřicetiletého filmaře zoufale.

Kromě správné formy se tvůrci snažili vymyslet i obsah, který nikoho neurazí. „Nechtěli jsme si z lidí podobných hlavní postavě dělat srandu. Zároveň se z něj neměl stát hrdina," tvrdí tvůrce.

Nakonec jejich starosti vyřešila hudba. „Zjistili jsme, že nejlépe vypadají vtipné scénky jdoucí nezávisle za sebou, které spojuje vtipná písnička," vysvětluje Fiala.

Dodal, že i když ji ke konci natáčení slyšeli asi po stopadesáté, všechny v týmu stále bavila.

Video se pak stalo hitem na serveru YouTube, za několik dní mělo desítky tisíc zhlédnutí. „Původně jsme říkali, že padesát tisíc za rok bude úspěch," směje se Fiala. Dnes má klip přes 650 tisíc zhlédnutí.

Rozruch způsobil především herec Lukáš Štěpánek, který věrně napodobil postavu Maurice Mosse z britského seriálu Ajťáci. Moravský Moss, kamarád hlavního hrdiny videa, se v klipu objevil čirou náhodou. „Viděli jsme Štěpánka, a protože je Mossovi podobný, obsadili jsme ho jako kompars," vypráví Fiala.

Herci se nápad líbil a hned si udělal šílené afro podle postavy v seriálu. Nakonec účinkoval jako jedna z ústředních postav videoklipu. ,,Při natáčení nosil v ruce celý den lak na vlasy, protože mu účes pořádně nedržel," směje se Fiala.

Teď je z něj nejpopulárnější postava videa. ,,Dodnes se lidé v komentářích na YouTube ptají, jestli herec přijel z Anglie. Štěpánka dokonce zastavovali na ulicích," diví se.

Tvůrci klipu uvažují i o dalším podobném projektu pro brněnskou techniku. ,,Bylo by zajímavé na video navázat," přemýšlí Fiala.

Zdroj: Youtube

LENKA ONDRYSKOVÁ