Částečná uzavírka jednoho pruhu pro auta a jedné koleje pro tramvaje začne v Olomoucké ulici za křižovatkou s Tržní ulicí. Potáhne se přes křižovatku do ulice Životského, kde skončí na křižovatce s Jeronýmovou ulicí. „Linky číslo 8, 9 a 10 pojedou po jedné koleji a budou se střídat," informovala mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová. Kvůli opravám dopravní podnik změní trasu trolejbusů linek číslo 31 a 33, které pojedou ulicí Hladíkovou. Časy jízdy se ale neprodlouží.

Pro pěší budou ulice průchozí po celou dobu oprav. Po jejich skončení pak získají i nový asfaltový povrch a obrubníky. „Rádi bychom, aby byl jeden pruh vždy průjezdný také pro auta, to ale není jisté," řekla mluvčí brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová. Trasu objížděk totiž navrhuje zhotovitel stavby a schvaluje brněnský odbor dopravy a policie. Řidiči ale pravděpodobně problémový úsek objedou po ulici Tržní.

Pro zvětšení klikněte.

Rekonstrukce ovlivní jeden z klíčových přístupových bodů dopravy do Židenic. „Od oprav čekáme, že významný dopravní uzel na zastávce Životského získá bezbariérový ostrůvek a silniční provoz v ulici se ztiší," uvedl místostarosta Židenic Petr Kunc.

Kromě protihlukových zábran plánuje dopravní podnik narovnat trať kolejí u benzinky. Židenice plánují také opravy Zábrdovického mostu a ulice Otakara Ševčíka.