Při opravě tramvajové tratě a silnice ve Veveří se stavbaři nesetkali s komplikacemi. „Těleso už vyměnili, aktuálně pokládají asfalt. Zároveň také dokončují opravu nástupišť zástavky Grohova,“ přiblížila Anna Dudková z brněnského magistrátu.

V září budou v oblasti s pracemi pokračovat už pouze plynaři, a to na Žerotínově náměstí, obnovení provozu ve Veveří neovlivní.

Koordinátorka dopravních staveb Vlasta Jágerová z Brněnských komunikací.
Kolony v Brně? Za uzavírkami si stojím, říká koordinátorka dopravy Jágerová

Od září se Brňané tramvají znovu projedou i po Nových sadech. Stavbaři tam odstranili původní tramvajové těleso s dlažbou, na nové trati momentálně pokládají koberec se zelení a instalují zavlažovací systém.

Práce v ulici zkomplikovaly dopravu, protože řidiči jezdili pouze jedním jízdním pruhem. „Využívali pruh vyčleněný pro autobusy. Druhý, blíž trati, zabrala stavební technika. Zdržení způsobovala sousední akce Ředitelství silnic a dálnic na Poříčí a v Opuštěné, která zasahovala až do křižovatky u Ronda,“ uvedl provozní ředitel brněnského dopravního podniku Jan Seitl.

Uvolní se Poříčí

Omezení z části Poříčí a Opuštěné kvůli pracím státních silničářů zmizí na konci měsíce. Opravují tam kryt vozovky. „Aktuálně pokládáme asfalt, prořezáváme a zaléváme trhliny. Následně ještě uděláme vodorovné dopravní značení,“ popsala mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková.

Až do konce října zůstane pro řidiče omezení v jiné části Poříčí a také v Polní. Pracovníci brněnských tepláren v oblasti mění zastaralé parovody za moderní horkovody. Práce skončí podle harmonogramu.

Oprava silnice pod hradem Veveří.
Opravy pod hradem Veveří: postaví zálivy, dokončí mostek. Podívejte se

Konec uzavírek v brněnských ulicích

výměna tramvajové trati ve Veveří: konec srpna

výměna tramvajové trati v ulici Nové sady: konec srpna

opravy krytu vozovky na Poříčí a v Opuštěné: konec srpna

výměna parovodů za horkovody v okolí Poříčí a Polní: konec října

rekonstrukce kanalizace a vodovodu v Lužánecké: 7. srpna

rekonstrukce kanalizace a vodovodu v Bohunické: polovina listopadu