Světový den těhotenství nebyl jen prostorem pro oslavu. Budoucí rodičky mohly získat užitečné informace. Na akci se představily mimo jiné i brněnské porodnice a zdravotníci odpovídali nastávajícím matkám na otázky. „S manželem jsme chtěli vědět, která porodnice nám bude sedět nejlépe. Akce nám pomohla zúžit výběr. Chci, aby mně i dceři bylo v porodnici co nejlépe," řekla Tereza Coufalová z Brna.

Hlavní organizátorka Majka Staňková si letošní ročník Světového dne těhotenství pochvalovala. „Jsme nadšení. Atmosféra byla nádherná. S jistotou musím říct, že se nám bohužel nepovedlo překonat světový rekord v počtu těhotných žen na jednom místě, určitě tu ale bylo víc maminek než loni," konstatovala spokojeně.

Titulní strana středeční přílohy Brněnského deníku Rovnost mapující cestu hokejové Komety za historických třináctým titulem.
Středeční příloha Deníku Rovnost mapuje cestu Komety za historickým 13. titulem

Stejně jako v předchozích letech, i letos se mohly ženy zúčastnit soutěže krásy. Letošní Miss těhulkou se stala Klára Foudová. „Krásná maminka s číslem sedm pochází z Prahy a pracuje jako filmová střihačka," doplnila Staňková.

Ženy, které se na letošní ročník nestihly podívat, pořadatelka uklidnila. „Na všechny se budeme těšit i příští rok, opět sedmého května. Světový den těhotenství přirovnávám k miminku. Stejně jako roste dítě v břiše matky, i náš festival se každým rokem rozšiřuje a vyvíjí," dodala na závěr Staňková.

Ilustrační foto.
Spádovost má ulevit přetíženým nemocnicím v Brně. Okolní obce se jí obávají