V pátek slavnostně zahájil svůj provoz. „Brno je pivní město. S pivem se tu postává na ulici a popíjí se v nepřeberném množství místních podniků," řekl předseda představenstva pivovaru Petr Syřiště.

Vlajkovou lodí nového pivovaru je světlý ležák Born a nachmelený Drokk, jejímž autorem je kultovní uskupení KKRD Boys. Pivovar plánuje produkci patnáct set hektolitrů. Kapacita tanků a výčepu pak umožní udělat minimálně jeden speciál měsíčně.

Brněnští hasiči vyprošťovali figurínu ze zakouřeného prostoru při výcviku v Brně.
Zachraňovali hasiče ze zakouřeného prostoru. Výcvik se konal v Brně, podívejte

Za pivovarem stojí dvacet akcionářů, kteří jsou převážně Brna. Náklady do nového podniku s restaurací jsou pětadvacet milionů korun. Pivovar bude patřit do stejné skupiny pivovarů, jako je znojemský a jarošovský.

S novinkou přichází v předvánočním čase i pivovar Starobrno. Sládci uvařili adventní speciál Červený ležák. „Má výrazněji doznívající hořkost a plnou chuť. Doufáme, že si pivaři Červený ležák užijí s rodinou či přáteli. Bylo by našim největším přáním, aby si ho postupně oblíbili stejně jako Zelené pivo, náš neslavnější velikonoční speciál,“ konstatoval vrchní sládek Jiří Brňovják.