Budova stojí na místě bývalého házenkářského hřiště vedle základní školy. „Areál je klimatizovaný s bezbariérovým přístupem a tribunou přibližně pro 400 diváků," uvedl Singer.

Kromě moderního povrchu s hřištěm rozměrech 40 na 20 metrů nabízí hala také šest šaten a cvičební pomůcky pro tělesnou výchovu. Kromě plnohodnotného zázemí má také společenské prostory pro kulturní potřeby v podobě jedné velké a dvou menších místností.

Výstavba haly začala loni v lednu a předcházela jí asi tříletá příprava. Stavba trvala zhruba rok. Slavnostní otevření se uskuteční v pátek dopoledne. „Dosud jsme halu několik týdnů zkoušeli ve zkušebním provozu. Uskutečnily se tam nějaké tréninky a zápasy," zmínil Singer.

Sokolové považují vybudování za úspěch. „Jelikož je v Brně podobné zařízení pouze v Králově Poli a Bohunicích, jsme o to víc rádi," dodal jednatel tělovýchovné jednoty Jiří Musil.

Dopoledne bude hala sloužit škole, odpoledne ji zaberou žákovské a dorostenecké týmy maloměřických a obřanských sportovních oddílů. Večer bude patřit například maloměřickým házenkářům, pro které se hala stane domácí palubovkou. Uplatnění ale mohou najít i hráči futsalu, florbalu nebo volejbalu.