Návštěvníci Slavností vína budou moci ochutnat více jak čtyři sta vzorků. „Kromě vín se mohou těšit na stánky s řemeslnými výrobky a potravinami od lokálních farmářů. Představíme také vítěze soutěže Zlatá chuť jižní Moravy,“ uvedla Eva Skácelová z pořádající agentury.

Ačkoliv se na slavnostech představí hned několik cimbálových muzik a folklorních souborů, program se ponese spíše v tišším duchu. „Kvůli předchozím stížnostem na hlasitou hudbu jsme se s organizátory domluvili na tom, že bude veškerý kulturní program pouze akustický. Stejně tak tomu bylo například i na Velikonoce,“ vysvětlila Kateřina Dobešová z radnice Brna-středu.

Lidé se ale nemusí bát, že by o něco přišli. „Na místě bude pouze nízké pódium, návštěvníci tak budou blíže k hudbě a s vystupujícími si budou moct zazpívat nebo zatancovat,“ dodala Skácelová.

Kromě Slavností vína začne ve čtvrtek v centru Brna také slavnost bavorského piva Októbrfest na Zelňáku. Lidé ho najdou v Tržnici Brno na Zelném trhu. Akci mohou navštívit až do soboty. „Bude moc těžké rozhodnout se mezi pivem a vínem. Věřím ale, že se mi nakonec podaří stihnout obě dvě akce,“ doufá například Brňan Daniel Hercinger.

Student Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně Mikuláš Muroň vytvořil webovou aplikaci, která v Brně vyhodnotí kvalitu bydlení.
Kde je bezpečno a kde se dobře dýchá? Mapa najde ideální bydlení v Brně