Do koalice se tak nedostali komunisté a sociální demokraté, kteří měli v předchozím volebním období dohromady sedm křesel, nyní mají o jedno méně. "S některými lidmi z těchto dvou stran jsme po předchozích zkušenostech nechtěli spolupracovat. S jinými si ovšem spolupráci představit dokážeme a věřím, že to bude fungovat ve prospěch Ivančic," uvedl Buček.

V Ivančicích zůstane jeden uvolněný a jeden neuvolněný místostarosta, radních bude pět. "Ještě ladíme detaily a o postech ještě jednáme," poznamenal Buček.
Za nejen svůj cíl si vytkl dva klíčové body. "Konečně chceme dodělat a schválit územní plán. Aktuálně je ve veřejném projednávání. Druhým úkolem je revitalizovat pozemky pod Rénou a udělat zde sportoviště a odpočinkovou zónu," řekl Buček.

Zároveň chce prověřit, zda by kamiony mohly užívat silnici podél železniční trati, která je takzvaným jižním obchvatem. "Chtěl bych kamiony odvést z centra," uvedl. Rád by také s novými kolegy v zastupitelstvu přispěl k tomu, aby Ivančice ožily a aby více fungovaly sportovní či kulturní spolky.