Už nyní se plánuje v kurzech vaření zaměřit také na francouzskou nebo indickou kuchyni. Výuku chce střídat s degustačními menu. „Půjde o zážitek. Jídlo spojíme i se zvuky a vůněmi. Lidem tady bude třeba zpívat ptactvo, ucítí také dřevo a jehličí. Prostě na chvíli vypadnou z Brna,“ popsal Kováč.

Oproti obědové nabídce si musí lidé místo na zážitkové večery a kurzy předem zarezervovat. „Máme totiž jen asi pět stolů,“ zdůvodnil majitel.

Silničáři bojují s přibývajícím sněhem.
Zima dala silničářům zabrat. Sypali více soli

Součástí otevření a křtu gastro studia bylo vystoupení jedlíka Jaroslava Němcem. Pokusil se spořádat padesát tatranek za pět minut.

Zdroj: Deník/Pavla Hloušková

Nakonec jich v limitu snědl o dvanáct méně. „Limit byl šibeniční. Tatranky jsou hodně suché a špatně se polykají. Musel jsem je dost zapíjet. Myslím, že jsem vypil asi litr mléka,“ zamyslel se nad svým výkonem muž.

V pojídání na čas soutěží už zhruba třináct let. „Nejobtížnější pro mě nejspíš bylo sníst Surströmming, což je nejvíce zapáchající ryba na světě. Je to dlouho kvašený sleď ze Švédska. Myslím, že jsem jediný, kdo snědl celou plechovku tohoto jídla,“ pochlubil se Němec.

Oprava silnice. Ilustrační foto.
K opravám jihomoravských silnic přidají i obce také úpravy chodníků