1. OTEVŘENÍ BRAN DEPOZITÁŘE MUZEA

Kdy? Sobota i neděle, 917 hodin

Kde? Bývalá kasárna v Řečkovicích

Depozitář Technického muzea v Brně se o víkendu otevře všem zájemcům o návštěvu. „Každou hodinu se bude konat předváděcí jízda historických autobusů. Dobrovolní hasiči zas předvedou například ukázky zásahů," přiblížila program mluvčí muzea Veronika Glettová.

Lákadlo je i sbírka nekolejových vozidel městské hromadné dopravy či výstava staré hasičské a vojenské techniky. Vstup je zdarma.

2. OSLAVY OSVOBOZENÍ BRNA

Kdy? Sobota, 1018 hodin

Kde? Ořechov na Brněnsku

Pietní akt na pohřebišti v Ořechově u Brna a dvě bojové ukázky čekají na každého, kdo zítra zavítá na akci, která připomene osmašedesáté výročí osvobození Brna.

Celodenní vstupné do ořechovského areálu je pro dospělé sto třicet korun. Děti do patnácti let zaplatí sedmdesát korun. „Veteráni druhé světové války a řidiči s historickou technikou mají vstup zdarma," informovali organizátoři na internetových stránkách akce.

3. ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT

Kdy? Neděle, 1114 hodin

Kde? Brněnské výstaviště

První český casting dalšího ročníku soutěže Česko Slovensko má talent se uskuteční v neděli v Kongresovém centru na brněnském výstavišti. „Může přijít kdokoli, kdo si myslí, že má talent. Vhodné je dopředu se přihlásit prostřednictvím formuláře na internetových stránkách soutěže, abychom měli představu, kolik lidí dorazí. Není to ale podmínkou," informovala mluvčí soutěže Lucie Juráčková.