„Kromě použitých surovin, přípravy a chuti jídel porota hodnotila i jejich nutriční hodnotu. Cena za jednu porci navíc nesměla přesáhnout sedmadvacet korun,“ upřesnila za pořadatele Anna Packová. Nejlepšími kuchařkami na Moravě se od úterka může chlubit škola v Šenově na Brněnsku. Kuchařkám se povedlo oslnit porotu cibulovou polévkou se sýrem, králíkem po staročesku a jogurtovým závinem s jablky. O titul nejlepší jídelny na Moravě letos soutěžilo jedenáct moravských škol. Jejich výtvory hodnotilo šestnáct komisařů. „V porotě zasedli například odborníci na výživu, šéfkuchaři nebo zástupci brněnského magistrátu a Společnosti pro výživu, kteří soutěž pořádají,“ sdělila Packová. Dodala, že první čtyři jídelny z moravského kola postoupí do celorepublikové soutěže, která se uskuteční 27. října v Praze. Soutěž ukázala, že se v jídelnách vaří nejen zdravě, ale i chutně.

LENKA TŮMOVÁ