Nový skate park využijí hlavně mladí na skateboardech, kolech a freeridových koloběžkách. „Už teď si park velmi oblíbili. Každý den sem chodí desítky dětí,“ pochvalovat si starosta Tuřan Radovan Vondra.

Projekt Skate park v Tuřanech se minulý rok díky hlasování lidí na internetu umístil na sedmém místě z šestnácti vítězných projektů. Jeho postavení město stálo téměř jeden a čtvrt milionu korun. „Věříme, že v pořadí již třetí dokončený pojekt bude pro obyvatele inspirací, aby svými hlasy podpořili projekty v právě probíhajícím hlasování v rámci paticipativního tozpočtu,“ uvedl brněnský radní Tomáš Koláčný.

Svatý Martin na brněnském náměstí Svobody.
Víkend v kraji? Ve znamení Svatomartinského vína

Do projektu Dáme na Vás návrh parku nominoval Antonín Túma. „Na ulicích jsem viděl mnoho pobíhajících dětí, které neměly v blízkosti žádné místo na hraní,“ vysvětluje důvod svého návrhu. Nápady na další zvelebování Tuřan mu rozhodně nechybí. Právě sbírá hlasy pro svůj letošní návrh. V jeho městské části by rád získal peníze na stavbu nového multifunkčního hřiště.

V současné době se koná finále hlasování pro projekty z participativního rozpočtu. Až do 22. listopadu mají Brňané možnost rozhodnout, kterému nápadu poskytne město potřebné finance. Pro svého favorita hlasují buď na internetových stránkách damenavas.brno.cz nebo na počítačích ve všech pobočkách Knihovny Jiřího Mahena v Brně.

KAMILA LORENZOVÁ

Ilustrační foto.
Bytů v Brně je málo a stále zdražují, u některých ale navyšování cen skončí