První pulci, kteří se z nakladených vajíček začali líhnout zhruba před měsícem, právě v těchto dnech procházejí proměnou v malé žabičky. Expozice rosniček včelích se nachází v jednom z terárií pavilonu Tropické království.

Rosničky včelí dorůstají délky sedmi až deseti centimetrů. Jejich rozmnožování probíhá tak, že samička vypouští do vody shluky dvacet až padesát lepkavých vajíček, která samec zároveň oplodňuje. Akty se opakují, přitom celkově může samice mít až patnáct set vajíček. Po asi pětatřiceti hodinách se začínají kulit pulci a po měsíci vylézají z vody, nepřijímají potravu a žijí ze svého ocásku. Ten se postupně zkracuje, až se úplně ztratí. Tehdy začínají žabky lovit drobný hmyz.

Rosničky včelí se vyskytují v Amazonii a na severu Jižní Ameriky. Živí se cvrčky, červy, můrami, kobylkami, mouchami a žížalami. Žijí převážně na stromech a keřích ve vlhkých deštných pralesích.

Brněnská zoo chová dva samce a čtyři samice.