Mnoho restaurací nabízí speciální sváteční menu. Večeři při svíčkách si zamilovaní vychutnají například v brněnské restauraci Leporelo. Do čtyřchodového menu tamní šéfkuchař Adam Lutzbauer přimíchá afrodiziaka. „Například zázvor, kardamon nebo sirup z růží," vyjmenoval Lutzbauer. Zato ústřice, které jsou také známé účinky, vynechal. „Ve světě jsou velmi oblíbené, lidé u nás je pořád považují za extravagantní," poznamenal šéfkuchař.

Svátek v obchodech

Program je připravený i pro zamilované, kteří si rozhodnou koupit společný dárek v některém z brněnských nákupních center. V Letmu u hlavního nádraží už teď lidé píší na speciální stěnu zamilované vzkazy. „Byl, jsi a budeš vždy v mém srdci. Miluji Tě," napsala tam třeba soutěžící Petra. Autoři vzkazů můžou vyhrát různé ceny. „Přímo na Valentýna si lidé v Letmu vyrobí originální přání nebo ozdobí perníkové srdce," popsala marketingová manažerka Andrea Filípková.
U speciálního stánku se v Letmu ženy nechají nalíčit a učesat od odborníků. Podobnou možnost mají i v nákupním centru Královo Pole. V Olympii budou návštěvníci potkávat maskoty Amory, kteří zamilovaným rozdají drobné dárky.

V divočejšímu duchu se ponese Valentýnská megapárty v Bobycentru. Účastníci na ruce dostanou různobarevné pásky. „Modrá značí, že je člověk zadaný, zelená, že hledá vztah. Červená symbolizuje flirt," uvedla příklady manažerka Lenka Koutníková. Na programu jsou gogo tanečnice a pánský i dámský striptýz.

Přemýšlíte, kam vyrazit na oslavu Valentýna? Ve středečním Brněnském deníku Rovnost najdete zajímavé tipy!