Veletrhy měly letos nový koncept - kromě pavilonu P, tradičně zaplněného stánky vystavovatelů, byl pro lidi připravený zážitkový pavilon F. „Jedním z lákadel tohoto pavilonu byla třeba zážitková gastronomie, návštěvníci ochutnali pokrmy ze sklípkanů, štírů nebo cvrčků," zmínila Křenková.

Návštěvníci podle ní dále v tomto pavilonu ocenili zejména centrální bar nabízející netradiční koktejly, nebo lezecká stěna. Nejvíce lidí tam zavítalo o víkendu.

Součástí veletrhů bylo také několik soutěží - například kuchaři, cukráři, číšníci, barmani a baristé z odborných škol a učilišť soutěžili v mezinárodní gastronomické soutěži Gastro Junior Brno - Bidfood Cup.

Reprezentanty vyslalo devětatřicet škol ze čtyř zemí, kromě Čechů soutěžili Rakušané, Italové a Slováci. „Letošní klání mělo nový formát, rozšířilo se totiž až na pět kategorií. Podle porotců mladí soutěžící zvládli náročné úkoly, které by potrápily i ostřílené profesionály," zmínila Křenková.

V soutěži kuchařů dominovali muži, loňské vítězství v ní obhájil Vojtěch Petržela z Poděbrad. V kategorii cukrář vyhrál Vladyslav Rjasnyj ze Střední školy gastronomické a hotelové Braník. „V kategorii číšník - servírka dlouhodobě vládnou studenti pořádající Střední školy Brno, Charbulova. Ani letošek nebyl výjimkou a s vysokým náskokem vyhrála domácí Eliška Syrůčková," uvedla Křenková.

V nové soutěži baristů zvítězila Veronika Šnajdrová z Jeseníku, a v nové kategorii barmanů zase Michal Šebela z Chrudimi.