Akce začala v sobotu v deset hodin dopoledne, skončila o dvanáct hodin později. „Počasí nám nepřálo, sníh ale lidi neodradil. Přišlo jich skoro 650. Je to o čtyři sta návštěvníků víc než loni," řekl ředitel festivalu Juraj Flamik.

Lidé ochutnávali vzorky například v restauraci La Bouchée v Údolní ulici, kde svá vína prezentovalo vinařství Proqin Velké Němčice. „Nejvíc mě oslovilo Vinařství Kořínek, které nalévá ve vinárně Žíznivý papoušek. Tady to ale také není špatné. Jsem rád, že se v Brně takové akce konají," řekl Michal Kováč.

Odpoledne a večer byl pro zájemce připraven doprovodný program. „Historické vinařské sklepy na Hlinkách nabízely komentované prohlídky. Průvodci lidem představili příběh židovské rodiny, která prostor vlastnila," sdělil Flamik. Ti, kterým zbyla energie, si mohli v šest hodin večer poslechnout cimbálovou muziku Májek v Café Mezzanine v Údolní ulici. Jazzové melodie potěšily od osmi hodin večer uši návštěvníků v restauraci U kouřícího králíka v Křídlovické u­lici.

Vstupenku na akci lidé pořídili v atriu Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity v Joštově ulici. Stála 790 korun. V ceně byla zahrnuta neomezená degustace, ale také vstupy na doprovodné akce.

V neděli akce pokračuje Předvánočním vinným trhem také v atriu Fakulty sociálních studií. Představí se na něm všichni zúčastnění vinaři. Lidé tam můžou ochutnávat vína a nakupovat. „Trh začne v devět hodin ráno a skončí ve tři hodiny odpoledne. Pro lidi se vstupenkou ze soboty je zdarma. Ostatní musí zaplatit 280 korun," doplnil Flamik.