Takové byly nejvážnější incidenty na víkendové Grand Prix v Brně.

V noci na sobotu se v kempu Tranzit v Ostrovačicích na Brněnsku konala party, na které se sešly stovky fanoušků z celé Evropy. Přes dva tisíce mužů a jen hrstka žen se bavila a popíjela alkohol. Vysoký muž s pěchotní čepicí v uniformě Bundeswehru si náhle stoupl na lavičku a zahajloval. Na okamžik se k němu přidali tři kamarádi. S šířením nacismu nechce mít nic společného majitel kempu, kde se fanoušci pod vlivem piva a kořalky rozvášnili.

„Každý rok se tady chlapi opíjejí. Problémy s neonacisty jsme tady ale nikdy neřešili,“ řekl majitel kempu Tranzit Miroslav Malý. Policie případ hajlujícího Němce řešit nebude. „Nikdo na něj nepodal trestní oznámení. Na motorkářské party jsme policejní hlídky neměli, ale policisté, kteří chodili jak po kempu Tranzit, tak po kempu Start, žádný podobný incident neviděli,“ uvedl mluvčí policie Brno-venkov Aleš Mergental.

Dění v okolí Velké ceny se také snažil narušit žhář. „Založil několik drobných požárů kolem okruhu. Způsobil tak škodu odhadem za čtyřicet tisíc korun,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Po žháři, který před hasiči z lesa utekl, pátrají policisté.