„V dětství jsem toužila mít zakrslého oslíka, ale to mi nevyšlo. Když jsem potom viděla film Prasátko Babe, ihned jsem se zamilovala do hlavního hrdiny,“ vypráví studentka, jak ji napadlo pořídit si Götingenské miniprasátko. Pak už to šlo rychle. Na internetu našla jejich chovnou stanici a vyjela si koupit čuníka. „Je to náš miláček, hrozně rád se mazlí,“ neskrývá Veselá radost z dvou a půl měsíčního přírůstku do rodiny.

Podle ní je vepřík vhodné zvíře do bytu. „Rychle se naučilo chodit na písek. Takový pes se musí venčit mnohem častěji,“ soudí dívka. „A navíc, proč mít psa, když můžu mí prasátko,“ prohlašuje.

Jméno Diamant je prý pro jejího růžového čuníka ideální. „Je to důstojné jméno odpovídající jeho vzhledu. A navíc je to náš poklad,“ směje se.
Götingenské miniprasátko je speciálně vyšlechtěné tak, aby zůstalo celý život malé jako sele. „Dožívá se až patnácti let, ale kdybychom ho přežírali párky, dožilo by se třeba jen pěti,“ vysvětluje slečna. Diamanta proto krmí hlavně senem, zeleninou a ovocem.

„Nejvíc ze všeho ale miluje křížaly, které mu dáváme, jen když je hodný,“ prozrazuje Veselá. Pokud jde o stravu, je prý Diamant věrný svému původu. „Sežere opravdu všechno. Zítra například půjdu do školy s omluvou, že mi prasátko sežralo domácí úkol,“ směje se středoškolačka.

S vepříkem si prý užije spoustu legrace. „Hrozně rád rozvazuje tkaničky, když držím něco dobrého v ruce, točí se pořád dokola a občas si hrozně vtipně poskočí,“ vypočítává dívka.