Odborník na hmyzí pokrmy Petr Ocknecht připravil pro zákazníky netradiční podzimní menu. „Máme například cvrčky, dva druhy sarančat i šváby. K hmyzu jsem vybral tentokrát podzimní chutě červené řepy nebo dýně," popsal Ocknecht.

Jako specialitu přichystal pro odvážlivce štíra na bulguru, tedy celozrnné pšenici. Všechny druhy hmyzu, z nichž Ocknecht vaří, pochází od místních chovatelů. „Nechci dovážet nic z ciziny. Výběr je tak trochu omezený," vysvětlil kuchař.

Obtížné je i vybrat správný druh, který bude dobře chutnat a zároveň hezky vypadat na talíři. Tuto akci v restauraci pořádají už po několikáté, zájem je stále obrovský. „Největším hitem je cvrček na másle. Devadesát procent strávníků si ho pochvaluje jako to nejlepší," dodal Ocknecht.

Ochutnávkové menu stojí necelých čtyři sta korun. Poslední porce nabídnou v pátek večer. „Trošku jsem se bál, ale nakonec to nebylo tak špatné. Třeba cvrčky na másle bych si dal klidně znova, chutnali trošku jako hranolky," řekl například student Michal Teršl.

BLANKA SEDLÁKOVÁ