Především studenti už v pátek v jedenáct hodin dopoledne zaplní brněnské náměstí Svobody. Průvodem tam totiž vyvrcholí majálesové oslavy. Na ně se chystá například Petra Bočanovská. „Průvod dojde až k řece Svratce, odkud kandidáti na krále majálesu poplují na lodích až do Komárova do areálu v Hněvkovského ulici. Tam v jednu hodinu odpoledne začne hudební festival, na který také mířím," řekla Bočanovká.

Milovníci historických vlaků si přijdou na své v sobotu. Z brněnského hlavního nádraží o půl desáté ráno vyjede parní lokomotiva Šlechitčna, která cestujícím ukáže krásy Pálavy a doveze je až do Lednicko – Valtického areálu.

V areálu lednického zámku pak mohou lidé od jedné hodiny odpoledne navštívit speciální komentované prohlídky starobylé zednářské zahrady. O půl deváté večer pak zaniklé cesty na zahradě osvítí dvě stovky loučí a symbolicky ji probudí.

O tom, že i ve středu města je možné si zabruslit na kolečkových bruslích, se mohou přesvědčit lidé, kteří v sobotu ve čtyři hodiny odpoledne přijdou na brněnské Moravské náměstí. „Uskuteční se tam už čtvrtý ročník In line jízdy centrem Brna. Všem doporučujeme, aby si vzali ochranné pomůcky a nezapomněli především na helmu," sdělila Martina Močubová z Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, který akci pořádá.

Milovníky psů lákají o víkendu hned dvě výstavy. Knírači se předvedou v sobotu od půl osmé ráno na cvičišti v Králově Poli v Brně, chodští psi stejný den od devíti ráno ve Zbraslavi u Brna.