Zaměstnanci umístili vlka do provizorní ohrady proto, aby ho oddělili od jeho původní smečky. „Připravovali jsme ho na převoz do zoo v Číně plánovaný na příští týden," vysvětlila mluvčí zoo Monika Brindzáková s tím, že termín převozu chtějí dodržet. Ubezpečila dále, že vlk nepatří mezi nebezpečné dravce a lidem se vyhýbá.

Brindzáková dodala, že v reakci na pondělní útěk nechá zahrada výběh zastřešit. „Dvoumetrový skok nás překvapil. Dřív jsme tam oddělili několik vlků. Nikdy se nic podobného nestalo," uvedla mluvčí.

Útěk zoo ihned ohlásila policii. Hlídka se vydala šelmu hledat autem. „V autě s policisty jel i veterinář, který zvíře za jízdy zasáhl uspávací ranou. Ta ale nezabrala. Vlk prchal kolem obchodního domu k řece v Bystrci. Tam ho policisté obklíčili a veterinář jej uspal druhou ranou," popsala policejní mluvčí Andrea Straková. Zvíře se už probralo.

Z brněnské zoo se podařilo prchnout i dalším zvířatům. Před dvěma lety utekl klokan Skippy. V roce 2009 ošetřovatelé se strážníky naháněli po Brně paviána Heika.