Školáci viděli zásah záchranářů při dopravní nehodě, poskytování první pomoci, záchranu tonoucího v bazénu koupaliště, cvičení záchranářských a policejních psů nebo vojenskou skupinu Commandos. „Děti se při ukázce střelby bály. Některé si zacpávaly uši a brečely,“ sdělila učitelka mateřské školy Lentilka Helena Pšejová, která akci navštívila se svou třídou.

Všechny záchranné složky pro účastníky nachystaly stany s doprovodným programem. „Máme tu přehled naší výstroje i speciální výbavu težkooděnců, kterou používají například při fotbalových zápasech,“ popsal brněnský policista Michal Maroši.

Ilustrační foto
Ze zásilek si bral, co se mu líbilo. Kurýr nakradl parfémy za šedesát tisíc

Na tradiční preventivní akci vystoupili zástupci Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje, Policie České republiky, Záchranné zdravotnické služby Jihomoravského kraje, Městské policie Brno, Univerzity obrany, VIDA! science centra a Svazu záchranných brigád kynologů. Ozbrojené složky zaujaly třeba třináctiletou Karolínu Borkovcovou. „Přišla jsem na ukázky se školou. Nejvíc se mi líbili vojáci a výcvik psů,“ svěřila se žačka.

LUCIE KOHOUTKOVÁ