Od pondělka totiž mohou lidé hlasovat na webových stránkách brněnské zoo www.zoobrno.cz pro jména, která jsou jim nejsympatičtější. Hlasování bude ukončeno v neděli 11. května a slavnostní pokřtění medvíďat je naplánováno na 24. května.

„Všichni navrhovatelé vítězných jmen získají volnou rodinnou vstupenku,“ láká k hlasování mluvčí brněnské zoo Pavel Hrazdíra.

Navrhování jmen pro medvědí mláďata, které začalo na začátku dubna, muselo být před dvěma týdny o sedm dní prodlouženo, protože ošetřovatelé při první velké prohlídce a očkování zjistili, že jsou obě medvíďata kluci.

Do té doby přitom byli přesvědčeni, že jde o medvědí pár, a lidé tak navrhovali klučičí i holčičí jména. Za pouhých pět dní jich brněnské zoo poslali na dva tisíce. Pak je už pracovníci zahrady raději přestali počítat.

Medvíďata se narodila matce Corě v listopadu 2007. V necelých čtyřech měsících v březnu letošního roku poprvé spatřila sluneční paprsky a předvedla se natěšeným návštěvníkům. Těch teď do brněnské zoo chodí mnohem více než dřív. Návštěvnost se podle pracovníků zoo minimálně zdvojnásobila.

„V březnu přišlo šestadvacet tisíc lidí. A to nebylo vůbec pěkné počasí. V loňských letech byl přitom ve stejném období rekord dvanáct tisíc,“ pochlubil se ředitel zoologické zahrady Martin Hovorka.