„Autobusové linky 50 a 96 pojedou v době výluky mezi zastávkami Gruzínská a Humenná oběma směry odklonem ulicemi Ukrajinskou a Dlouhou. Vynechají tak zastávku Vyhlídalova," vysvětlila mluvčí brněnského dopravního podniku Linda Škrancová.

Podle místostarosty Bohunic Antonína Crhy se kanalizace postupně dodělává ve více bohunických ulicích. „Po dokončení Vyhlídalovy se bude pokračovat ulicí Lány," popsal. Konec uzavírky je naplánovaný na konec října.

Bohuničtí nejsou z rozkopaných ulic příliš nadšení. „Jezdím linkou 50 do práce. Cesta je teď komplikovanější. Ale zase to nebude trvat věčně, těch pár týdnů to vydržím," sdělil například Tomáš Pokorný.

Práce jsou součástí velkého projektu oprav a dostavby kanalizace v Brně za více než dvě miliardy korun. Kanalizace se tak postupně dočkají lidé v Bohunicích, Ivanovicích, Tuřanech a Žebětíně.

Tento víkend se musí lidé připravit i na změnu v dopravě v okolí Moravského náměstí. Kvůli opravám kolejí v křižovatce s Rooseveltovou ulicí nepojedou tramvaje kolem Mahenova divadla, ale odklonem ulicemi Rašínova a Masarykova.