Policisté se připravují na závody na základě zkušeností z minulých let. „Připravenu máme suchou i mokrou variantu," informoval šéf jihomoravských policistů Leoš Tržil. Strážců zákona se přes víkend na okruhu vystřídá přes tisíc. Zaměří se zejména na dodržování předpisů a střízlivosti za řidičů. „Pro motoristy máme letos připraveno přes dva tisíce jednorázových alkoholtesterů, aby si mohli před odjezdem ověřit, jestli mohou sednout za volant," řekl Tržil.

Náměstek ředitele jihomoravských policistů a velitel dopravních opatření Miloslav Machát návštěvníkům velké ceny, kteří přijedou autem nebo na motorce, doporučil, aby se vyhnuli průjezdu Žebětínem. „Sice by neměly nastat problémy, ale stále se jedná o staveniště," sdělil Machát.

Fanouškům radí přijet po dálnici. „Řidičům z Prahy doporučuji sjet na exitu 178 v Ostrovačících, motoristům jedoucím od Brna pak na výjezdu 182 Kývalka. Policisté budou na místě dopravu korigovat," popsal Machát. Ačkoli je dálnice D1 v rekonstrukci, po dobu závodů není v okolí automotodromu hlášena žádná uzavírka.

Auta pak řidiči mohou nechat přímo naproti vstupu na parkovišti pod vysokým napětím. „Letos není velké parkoviště v Žebětíně, na které jsou lidé zvyklí. K dispozici je jen malé parkoviště pod kempem, kam se vejde jen dvě stě aut. Vhodné je proto jen pro majitele lístků na sedadlové tribuny T4 a T6," informoval mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana. V případě nepřízně počasí pak řidiči zaparkují na staré dálnici.

Jako nejlepší způsob dopravy na závody doporučují organizátoři využít hromadnou dopravu. „Linka číslo 400 pojede z Mendlova náměstí do smyčky v blízkosti startu. V největším náporu pak pojede každé dvě minuty," řekl Jen Seitl z Dopravního podniku města Brna.

Nově také upravili trasu okružní linky X. „Oproti loňskému roku pojedou autobusy ráno i ve směru od okruhu. Také zastaví u několika tribun, takže návštěvníci nebudou muset procházet areálem pěšky," dodal Seitl. Diváci budou moct na linku X přestoupit z linky číslo 400 na zastávce Veselka.

Autobusů využije k dopravě také Romana Antošová. „Cesta sice potrvá déle, ale bojím se, že bych u okruhu nezaparkovala. Vyhnu se tak zbytečnému stresu," zdůvodnila Antošová.