Krátce po výstřelu už ti nejrychlejší závodníci mizí za zatáčkou kolem jednoho z pavilonů. Zápolení závodních bruslařů sledují hlavně ti, kteří se sportu věnují rekreačně a v hobby kategoriích závodili dopoledne. „Přišel jsem si užít pěkné počasí, dát si trochu do těla a taky se podívat na to, jak jezdí profíci," říká například Jakub Novák.

Kolem se mezitím už potřetí přes startovní čáru řítí vedoucí závodník Miroslav Pražma. Zbývají mu už jen poslední dvě kola, která nakonec bez problému zdolává a k jedenadvacátým narozeninám si naděluje vítězství v závodě. „Jezdím závodně šest let a je to moje úplně první vítězství tady na výstavišti. Jsem moc spokojený. První tři kola mi hodně pomohli kolegové z týmu. Pak jsem se dostal do sólového úniku, který jsem zaplaťpánbůh dotáhl do konce," pochvaluje si Pražma.

Na start se začínají chystat další závodníci. Tentokrát pojedou půlmaraton. Že na inline bruslích jezdí všechny věkové kategorie potvrzuje osmašedesátiletý Miro Vaculčiak. „Dřív jsem jezdil na horských kolech cyklomaratony. To mi pomáhá v přípavě, kromě jízdy na kole ještě chodím běhat. Okruh se mi líbí, ale asfalt by mohl být o něco lepší. Uvidíme, jak to dopadne," připravuje se muž.

Nejdelší závod dne celý sportovní den uzavírá. Děti a profesionální i amatérští jezdci čekají do půl čtvrté odpoledne na oficiální vyhlášení výsledků. Na výstavišti se inline bruslařů nakonec sešly stovky. Někteří z nich se už v pondělí možná vypraví na trénink, aby se připravili na další část LifeInLine Tour, která se na začátku srpna přesune z Brna do Prahy.