Stanou se v ní tajní agenti. Jejich mise? Prozkoumat univerzitu a město, ve kterém sídlí. Zájemci se mohou stále přidávat. „Hra potrvá do konce února. Do té doby si totiž mohou zájemci podávat přihlášky ke studiu," vysvětlila mluvčí univerzity Tereza Fojtová.

Po registraci do hry si agenti vyberou například fakultu, kterou chtějí prozkoumat. Pak odpovídají na otázky spojené s její historií i současností. Seznámit se mohou také s informačním systémem školy.

Uchazeči o studium hru vítají. „Donutí mě to vyhledat si informace, které se mi budou hodit při rozhodování, zda si na Masarykovu univerzitu přihlášku podám, nebo ne. Dozvím se i řadu zajímavostí. Vítám také možnost zjistit, jak funguje informační systém školy. Od starších kamarádů vím, že seznamovat se s ním až po zápisu je hodně náročné," sdělila Martina Kamenská.

Masarykova univerzita nabízí čtrnáct set studijních oborů. Přijímá pouze elektronické přihlášky. Loni jich obdržela přes třiašedesát tisíc. Do prvních ročníků se pak zapsalo šestnáct tisíc lidí.