Soutěžící měli mezi diváky své fanoušky. „Přijeli jsme podpořit dceru. Jsme na dračích lodích poprvé a musím říct, že se mi to moc líbí,“ svěřil se Josef Javůrka z Náměšti nad Oslavou.

Tým z Jablonce nad Nisou přišla podpořit Brňanka Tereza Mráčková. „Fandím Jablonci, protože za něj jezdí můj švagr,“ uvedla žena.

Nejvíce účastníků přijelo z Brna a okolí, dále z celé Moravy a tři týmy ze Slovenska. „Letos se nám přihlásilo o hodně více posádek na neděli, kdy jezdí menší lodě pro desetičlennou posádku. Trend se tedy od větších lodí obrací. Je to docela pochopitelné, protože sehnat dvacetičlenný tým je občas dřina,“ popsal letošní ročník ředitel závodu Michal Osička.

Z prvního místa rovnou do semifinále se probojoval Dragonclub Brno. „Prozatím je to uspokojivý výkon, ale máme vyšší ambice,“ řekl předseda spolku Jakub Novák.

Mezi draky se na vodě utkávají smíšené týmy mužů a žen a to nejen profesionální posádky, ale také třeba firemní. „Je to skvělé pro utužení kolektivu, v podstatě teambuilding. Pravidelně jezdí třeba tým z brněnského Siemensu,“ vysvětlil Osička.

Zájemci o podívanou, kteří ji v sobotu promeškali, mají možnost ještě v neděli. V horkém dni se osvěží třeba zmrzlinou z dračího ovoce.

Dětský den s úsměvem v brněnské zoologické zahradě.
Zvířata ve výběhu i na obličeji. Děti v zoo baví malování na tvář a skákací boty