Psovi zřetelně vystupovala žebra, byl špinavý od bláta, kulhal a při chůzi se dokonce svalil na zem. "V prostoru, který měl vymezený pro svůj pohyb, nebyla ani miska s krmivem, ani nádoba s vodou. Strážníci našli pouze převržený kbelík, který ovšem podle osloveného svědka ležel na zemi ve stejné poloze údajně už týden," upřesnil v pátek mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Brno 5.3.2019 - srážka vlaků na hlavním nádraží v Brně.
Srážka vlaků v Brně s 23 zraněnými? Chyba strojvedoucího, rozjel se na červenou

Přivolaní psovodi městské policie pak potvrdili, že je retrívr ve špatném stavu a bude nutně potřebovat péči zvěrolékaře. "Operační středisko zjišťovalo z údajů v katastru, kdo je vlastníkem pozemku. Strážníkům se nakonec podařilo vyhledat rodinu, které pes patří. Majitelé je ujišťovali, že fenku pravidelně venčí a krmí a že je pouze sešlá věkem," uvedl Ghanem.

Když strážníky pustili na pozemek a otevřeli mříž, hlídka si všimla, že je bouda plná bláta a psích výkalů. "Kvůli důvodnému podezření z trestného činu přivolali státní policisty a vyšetřovatel celou situaci zadokumentoval. Po odebrání psa ho odchytová služba brněnských strážníků převezla ke zvěrolékařce," dodal mluvčí.

Vjezd do podzemních garáží v Chengdu. Červená popelnice je speciální na použité roušky.
Teplotu vám změří klidně i třikrát denně, říká Brňanka, která žije v Číně

Po podání infuzí se stav psa do druhého dne znatelně zlepšil a odezněl i silný třes způsobený pravděpodobně zesláblostí. Pokud však policisté majitele obviní z týrání zvířat, hrozí jim až dva roky vězení.