Nádoba z ničeho nic zmizela v březnu nebo dubnu letošního roku. „O víkendu zavítal na svůj pozemek šestapadesátiletý majitel a nestačil se divit. Přibližně šest tun těžká nádoba byla pryč. Zloděj se na náročnou krádež musel náležitě připravit. Pro převoz tak velkého předmětu je totiž nezbytný nákladní vůz s dostatečnou nosností,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Práce na Aleji v polích nad Jehnicemi pokračují. Do budoucna v místě vznikne relaxační zóna s lavičkami.
Alej s remízkem pro zvířata vzniká v brněnských Jehnicích, podívejte se

Ani naložení takového obra není ničím snadným. „Vyvstává otázka, jakým způsobem ji zloděj na vůz naložil, použil jeřáb?“ naznačil Chaloupka.

Podotkl, že s velkou pravděpodobností skončí nádrž ve výkupně kovů, nebo znovu jako zásobník vody. Avšak na jiné zahradě. „Být nenápadný při manipulaci s cisternou však není úplně jednoduché, někdo tak mohl zloděje při krádeži vidět. Policisté proto přivítají k případu jakékoli informace. Ukradená válcová nádoba na vodu byla původně tlakovou nádobou na cement a pocházela z Tatry 138. Byla natřená světle šedou barvou, viditelně poškozená po havárii, nebyla však děravá,“ přiblížil policejní mluvčí.