„Všechny porce jsme prodali," uvedl Roman Burián, mluvčí městské části Brno-střed, která akci pořádala. Dvacet korun z ceny každého jídla poputuje do Hospicu svaté Alžběty v Brně. Kolik přesně zdravotnické zařízení dostane, Burián neprozradil. „Zatím je to překvapení. Zítra v hospici slavnostně předáme šek," poznamenal mluvčí.

Na trzích se děti naučily plést pomlázku. Velikonoční dílny se zúčastnila i desetiletá Lucie (dole vpravo). „Na rukodělné práce je moc šikovná, hned si to chtěla vyzkoušet," řekla její babička Olga Černá z Brna. Doplnila, že na oběd měly špenát a zvyk dodrží i na Velký pátek, kdy nebudou jíst maso. Jiní lidé si zvykli na novodobou tradici zeleného piva, které ve čtvrtek před Velikonocemi teče v hospodách proudem.

V restauraci Gingrilla stejně jako loni objednali šest sudů. „Na další dny nejspíš nezbude, hosté si na něj zvykli chodit," uvedl provozní Jiří Pešta. Jedním z těch, kdo si včera zašli na velikonoční speciál, je student Michal Kalivoda. Loni na Mendlově náměstí ochutnával zelený nápoj z pivovaru Starobrno. „Letos jsem s kamarády vyzkoušel zelené pivo od Pegase. Je mnohem lepší," myslí si Kalivoda. V hospodě si dal čtyři piva. „Na stolech je měli i všichni ostatní. Dal si i kamarád, který normálně pivo nepije," řekl student.