Oba přejezdy se rozhodla Správa železniční a dopravní cesty zmodernizovat a zvýšit tím jejich bezpečnost. „Stavba zahrnuje úpravu zabezpečovacích zařízení, doplnění a výměnu výstražníků. Dále také položíme nové kabely k výstražníkům, novému reléovému domku a k snímačům počítače náprav v oblasti přejezdu. Zároveň na místě doplníme výstražná světla u silnic a chodníku, který na místě nově vznikne tak, aby i chodci směřující od obce věděli, že se blíží k přejezdům. Ty nově vybavíme signalizací pro nevidomé a slabozraké," informovala mluvčí správy Kateřina Šubová.

Opravy přejezdů• Omezení spojená s opravami potrvají stejně jako rekonstrukce do konce měsíce.
• Světelnou signalizaci po dobu modernizace nahradí dopravní značka.

Dopravní komplikace to místním podle starostky Barbory Šenkyříkové nezpůsobí. „Oba přejezdy jsou v části městysu, kde není takový provoz. Řidiči si ale musí dávat větší pozor. I kvůli zajištění bezpečnosti jsou u přejezdů po dobu oprav značky Stop," popsala opatření starostka.

Přestože novinky mají zajistit bezpečnost, Šenkyříková si nevybavuje, že by se na tamních přejezdech stala nějaká nehoda.

Práce zahájila správa na začátku září a dokončit je chce do konce měsíce. Modernizace obou přejezdů vyjde asi na deset milionů korun.