Koudelka se velmi zasloužil o důsledné připomínání velikánů brněnské hudby, jako byl Jaromír Hnilička či Gustav Brom. Před dvěma lety dotáhl instalaci lavičky Jaromíra Hniličky U Buku v Bílovicích nad Svitavou.

Kromě toho byl také pořadatelem mnoha sportovních akcí. Pomáhal vysloužilým sportovcům, pro které připravoval četná společenská setkání. Blízko k němu měl také legendární československý cyklista a vítěz Závod míru z roku 1964 Jan Smolík. „Strašně dlouho jsme se kamarádili, minimálně dvacet let, s jeho ženou jsme jezdili lyžovat, Vláďa ovšem nelyžoval. Motal se okolo moře sportů, ale hlavně dával lidem vědět o cyklistice, protože v Brně pomalu umírá, ale díky Koudelkovi zase přicházela do povědomí. Byl úžasný organizátor, takový v Brně dlouho nebude,“ smutnil Smolík.

V roce 2010 vymyslel Koudelka Milčovo kolečko, benefiční závod pro celou rodinu v Bosonohách na počest tamního rodáka a kapitána československých cyklistů při Závodě míru Miloše Hrazdíry. Smolík patřil mezi pravidelné účastníky. „Kromě jednoho ročníku jsem byl na všech. Nevím, kam na to Vláďa chodil, ale na Milčovu kolečku byla například celostátní televize a zpráva se objevila v televizních novinách, přitom ve stejném termínu se jelo na velodromu mistrovství České republiky v dráhových disciplínách a nikdo tam nebyl. Opravdu dokázal sehnat nesehnatelné,“ doplnil devětasedmdesátiletý Smolík.

Koudelka působil také jako organizátor projektu Brněnský rok sportu nebo jako předseda Sportovního oddílu seniorů. „Vladimíra Koudelky bylo vždy všude plno, byl neúnavný organizátor, moderátor, vypravěč a bavič, zároveň ale člověk, kterému se těžko říkalo ne," vyjádřil se na sociálních sítích náměstek primátorky Petr Hladík.

Dvě vyšetření najednou. V Bohunicích efektivněji diagnostikují rakovinu.
Dvě vyšetření najednou. V Bohunicích efektivněji diagnostikují rakovinu

Zpráva o Koudelkově úmrtí zasáhla také brněnského radního pro kulturu Marka Fišera. „Laďa byl kamarád. Byli jsme si docela blízcí. Chvíli jsem u něj bydlel, protože jsem chodil s jednou z jeho dcer. Srdcař. Velký organizátor. Chodil do posledních chvil na svoje akce. Hodně mu pomáhala rodina," řekl Fišer.

Koudelku označil za chodící encyklopedii. „Takový jako on tady v Brně už nikdo není. Měl jsem v plánu ho nominovat na cenu města. A pokud bude někdy možnost in memoriam, tak ho určitě nominovat budu," prohlásil Fišer.

Spoustu osobních vzpomínek má na Koudelku také známý propagátor hantecu Honza Hlaváček. „Vláďa nás v rámci festivalu Nebe plné hvězd požádal s Liborem Machatou, abychom nazpívali písničku. Vždycky nás zaúkoloval, protože měl rád náš hantec," vzpomněl pro Deník Rovnost.

Podle Hlaváčka byl Koudelka buditel a popichovatel, jenž měl úžasnou paměť. „Metal doslova jména, data, letopočty. Měl ohromný přehled a ohromné organizátorské schopnosti. Takový člověk už tady v Brně nebude. Protože takový se rodí ne jednou za sto let, ale jednou za pět set let. Proto je mi z toho smutno," svěřil se Hlaváček.

Vladimír Koudelka se narodil 18. února 1949 v brněnských Žabovřeskách. Po studiu na gymnáziu a pedagogické fakultě se vydal cestou učitele. Už za studia se věnoval několika sportům. Hrál závodně fotbal a basketbal. Působil v jedné z brněnských bigbeatových skupin a skládal písně.

Za příspěvek k věhlasu a dobrému jménu Jihomoravského kraje získal Cenu Jihomoravského kraje.